Pages

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Bir Diyetisyen ve Kocasının Sağlıklı Beslenme Hareketi

Daha önceden de söylemiştim, bu blogu aslında evlilikten sonra kocacımın ve benim birkaç kilo almamız üzerine açtığımı. Evlilikte 1 ayı devirdikten sonra buna bir dur dememiz gerektiğini ikimizde anladık tabiî ki ve çalışmalara hızla başladık. Aslında başlayalı henüz 3 gün oldu.
Evet biz diyete pazartesi başlayanlardanız. Ama kendimizi o kadar motive etmiştik ki pazartesi olması bizi hiç etkilemedi ve 3. gün de bomba gibi devam ediyoruz. Evden çıkarken ara öğünlerimizi hazırlayıp yanımıza aldık bugünde diğer iki günde olduğu gibi.
Pazar günü kendimizi biraz şımartmak istemiştik diyetten önceki son günümüzde. Panora’da tüm gün alışveriş yaptıktan sonra Starbucks ta soluğu aldık. Ben ‘Chocolate Frappuccino’ içip ve brownie yerken sevgili kocacım nane çayı içip yanında ahududu ve beyaz çikolatalı cheesecake yemeyi tercih etti. Aslında Starbucks’a gidince ikimizin ortak tercihi genellikle Brownie Cheesecake’ten yana olurdu ama o gün canımız istemedi nedense. Ayrıca ben kremalı olan içecekleri alırken genellikle kremasız olsun diye belirtirim. Bu sefer bunu da yapmayıp kremalı bir frappuccinoyu götürdüm neyseki short boydu.
Şimdi eğer bu Starbucks günü bugün olsaydı yani diyetimizin 3. gününde mecburen arkadaşlarımızla gitmemiz gerekseydi ne yapardık. İlk olarak içecek seçimiyle başlayalım…
Artık biliyorsunuz Starbucks ta birçok seçenek var. Yağsız süt, soya sütü, kafeinsiz kahve gibi siz eğer diyetteyseniz ve sağlıklı ama serinleten bir içeceğim olsun istiyorsanız, eee kahvemden de ödün vermem diyorsanız, yağsız sütle hazırlanmış Ice Caffe Latte tam size göre. Yok ben süt sevmiyorum derseniz Buzlu Americano’dan buyurun o zaman. Frappuccino benim en sevdiğim diyorsanız bazı şeylerden fazlaca feragat etmeniz gerekiyor, öncelikle sütü yağsız veya soya sütü seçmelisiniz, sonrasında krema ve karamel ve çikolata sosu sevenler için kötü bir haberim var bunları özelliklede kremayı koydurtmamalısınız. Çikolata sosunu az koyun demekte bir alternatif olabilir en azından kaloriyi olabildiğince azaltmış oluruz.
Gelelim yiyeceklere tatlı bir seçenek arıyorsanız kendinize, kepekli havuçlu veya limonlu kek diyetiniz için uygun seçenekler olacaktır. Sandviç yemek istiyorsanız işiniz daha kolay çünkü daha çok seçenek var, çavdarlı hindili, kepekli peynirli, yulaflı fiesta, ton balıklı ve üç peynirli sandviçler çok güze alternatifler.
Ancak bir şey daha var ki işte o benim favorim ‘Peynirli Simit’, normalde simit sevmeyen biri olarak bunun simit olmadığını düşünmekteyim. Ancak diyetteyiz ne yapacağı, hemen yarısını sevgilimizle paylaşacağız işte bu kadar basit J
Tabii Starbucks’ta satılan ve diyetimize güzel uyum sağlayabilecek Wasa sandviçleri de unutmayalım. Lif içeriklerinin fazla olması nedeniyle çok güzel bir atıştırmalık Wasa. 1 pakette 2 sandviç var ve 70-100 kalori arsında değişiyor yediğiniz Wasa çeşidine göre. Ara öğününüzde yanında naneli çay ile yiyebileceğiniz süper bir alternatif.

Evet Starbucks dosyasını kapatıp (belki ilerleyen günlerde bu konuyu genişletip Kahve Dünyası, Gloria Jean’s Coffees, Caffe Nero gibi meşhur kahve zincirlerini ele alabilirim) bizim Pazar günümüzün geri kalanına dönelim. Kendimizi bu ziyafetle ödüllendirdikten sonra artık pazartesi başlayacak olan diyetimize konsantre olmaya çalışıp Kipa Süpermarketin yolunu tuttuk. Özellikle kahvaltı için peynir alternatifleri aldık kendimize. Sütaş light kaşar peynir (kesinlikle tavsiye ederim tadı normal kaşardan farklı değil hem yağ oranı az hem de kalsiyumu daha fazla), az tuzlu lor peynir (az yağlı olması nedeniyle güzel bir diyet peynir tadını da çok severim özellikle domatesle birlikte), yarım yağlı süt ve Peyman kuru kayısı aldık. Yumurtamızı almayı da unutmadık ki tok tutması nedeniyle benimde diyetlerde haftanın 2-4 günü tercih ettiğim süper bir protein kaynağı kendileri. Son olarak ekmeğimizi de Uno Kepekli Tost ve Denge Light Sandviç'ten seçip mutlu bir şekilde alışverişimizi tamamladık.
Bugün 3. Günümüz ve biz süper gidiyoruz biraz önce kocacım bana ara öğününü yedin mi diye sordu ki bu da demek oluyor diyetisyenlik bulaşıcı J Akşama yağsız tavada tavuk şinitzel biraz makarna (miktarını ayarlıyorum ve afiyetle yiyip zayıflıyoruz) ve yeşil salata var dün yaptığım bol naneli light limonata’yı (stevia ile tatlandırılmış) ikimizde çok beğendiğimiz için bugün yine yapmayı düşünüyorum. Bakalım bir haftanın sonunda ne kadar kilo vermiş olacağız.

Biz diyetteyiz ve mutluyuz hemde çookk.....

1 yorum:

  1. benim diyete başlama zamanım çoktan geldide geçiyor bile. Bunu nasıl yaparım kendimi nasıl motive ederim ki diye ordan oraya bloggerda dolaşırken keşfettim blogunuzu! evde eşle yapılan diyet kesinlikle çok keyifli ve rahat ilerliyor ama tek başınıza ve birde iki çocuk varsa düşünülmesi gereken! o zaman olduğundan bile daha zor hale geliyor. Neyse wasayı çok seviyorum ve starbuck kesinlikle wazgeçilmezim. Diyetisyen olarak sizin bunlarla yorumlarınız benim çok iişime yaradı. teşekkürler yazmaya devam takipteyim :)

    YanıtlaSil