Soğuk Çorba
(Ayran aşı veya ayran çorbası gibi isimlerde alabiliyor, daha önceden ramazanda soframızda olması gerekenleri anlattığım yazımı okumak için buradan buyurun pls)
Malzemeler:
Yarım kilo süzme yoğurt
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
½ su bardağı kuru fasulye
Taze nane
Tuz
Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayın. Daha kolay pişsin isterseniz geceden buğdayı ıslatabilirisiniz. Nohutu ve fasulyeyi de geceden ıslatın ve sabah buğdayları düdüklü tencerede yaklaşık 20 dak. kaynatın. Nohutu ve kuru fasulyeyi de düdüklü tencerede birlikte haşladıktan sonra soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu iyice çırpıp üzerine ayran kıvamına gelene kadar su ilave edin. Haşladığınız buğdayları, nohutu ve fasulyeyi de ayrana ilave edip tuzunu da koyun. İnce ince doğranmış taze naneyi de çorbanıza katın. Soğuması için buzdolabında servis edilecek saate kadar bekleyin.
İşte tarif bu kadar basit….Bu çorba için bir öneri. Çorbanızı sadece aşurelik buğdayla veya sadece aşurelik buğday ve nohutla da yapabilirsiniz kuru fasulye aslında biraz tercihe kalmış.
Bir öneri daha malumunuz nohut ve kuru fasulye koyuyorsanız eğer bu çorbaya gaz yapıcı özelliğini arttırmış oluyorsunuz. Bu nedenle sahurda bu çorbadan tüketmek istiyorsanız size sadece buğdayla yaptığınız çorbayı öneririm. Gece rahat uyumak istiyorsanız bu önerimi dikkate alın çünkü tecrübeyle sabittir J
Mutlu yapılmış çorbalarınız olsun… Afiyet olsun…
soğuk çorba davetlisi olarak derim ki; bu çorba KESİNLİKLE doğru seçim! Hem serinletici hem de besleyici :)
YanıtlaSilafiyet bal şeker olsun esy'cim... iyiki bizleydin soğuk çorba akşamında :)
YanıtlaSilanneciğimizden sana kalan tariflerden biri olmasından ötürü ayrıca pek daha bi lezizzz:))
YanıtlaSiltarifi yazan ellerine sağlık,bi gün de elinden içmek nasip olur inş.. ablim!