Pages

4 Ağustos 2011 Perşembe

Kahvaltı Sevenler Kulübü (KSK)

Bir süredir bloguma ara vermiş olmanın verdiği hüznüyle bugün bu duruma bir son vermek istedim. Sizin de; benim yeni evlendiğimi düşünerek; ev, iş, yemek, çamaşır, bulaşık, derken kendimi kaybettiğimi ve bunun bir adaptasyon süreci olduğunu tahmin edip beni mazur göreceğinizi  umuyorum!
Birkaç gün gecikmeyle de olsa Pazar gününe dönelim. Aslında cumadan beri hafta sonuna dair tek bir şey için kıvrandım. Samsun’a  gitmek… İşler düşündüğüm gibi gitseydi ve planlarım tutsaydı; sabahları beni taciz eder gibi arayıp hadi atlayın gelin diyen canım nikah şahidim Ezo’mun yanına gidecektik. Ancak ne demişler evdeki hesap çarşıya uymaz… Olmadı uyduramadık.
Hayallerimiz bu şekilde yıkılıp tüm planlarımız suya düşünce benim bi B planı geldi aklıma madem uzaklara gidemiyoruz yakınlarda olalım günü birlik hızlı trenle Eskişehir’e gidelim gezelim eğlenelim dönelim. Ohh miss… Plan güzeldi taraflarca beğenildi ve onaylandı da aslında ama sonra ne oldu aklımızda şimşekler çaktı. Hava çok sıcak termometreler 37-40 arası gidip geliyor. Sıcak çarpmaları ve bayılmalar kaçınılmaz… Biz ne yapacağız Eskişehir’de bu durumda sıcaktan yakınıp bir gölgeye sığınıp oturacağız. Oldu mu şimdi… Şimdi ben Eskişehir’e gitmişken Porsuk kenarında oturup haşlanmış mısır yiyemeyeceksem, doktorlarda 2 tur atıp dondurma sefası yapamayacaksam, Odunpazarı’nda gönlümce foto çekip mantımı yiyemeyeceksem ve en son 222 Park’da gece coşup içip oynayamayacaksam ne anlamı var Eskişehir’e gitmenin deyip bu planımızı da bir güzel çöpe attık.
Tam umutsuzluğa kapılırken aklımda bir ışık daha çaktı. Madem Ankara’dayız ve madem hava çok sıcak sabahtan mükellef bir Pazar kahvaltısı ve sonrasında da Eymir sefası yaparız. Sıcak bir Pazar Ankarası için bundan daha iyi bir fikir olamazdı….
Ve biz bu planlarımıza çok sevgili çok canımız Aydın’ımızı da (kendisi damat beyimin sağdıcı olur) dahil ettikten sonra başladık mükellef kahvaltı soframızı hazırlamaya.
'işte benim kahvaltı takımım GREEN'

Öncelikle ufak bir ayrıntı kahvaltı takımımla ilgili. Noble Life’ın görür görmez aşık olduğum ve hiç düşünmeden aldığım (hatta canım anneciğim sevgili takımımıza uygun birde masa örtüsü diktirttiği)  Green kahvaltı takımı bize eşlik etti o gün. Sizde yeni evlenecekseniz veya en mutlu kahvaltım Pazar kahvaltısı diyorsanız hemen Noble Life kahvaltı takımlarına bakmanızı tavsiye ederim. Ben en çok bu yeşil takımı sevdim işte birkaç değişik modelde burada….
Marine Kahvaltı Takımı

Grass Kahvaltı Takımı
Spring Kahvaltı Takımı

Efenim bizim için Pazar kahvaltısının önemi bir başkadır. Sizde Pazar kahvaltısı aşığıysanız, şöyle keyfini süre süre uzun uzun Pazar kahvaltımı yaparım diyorsanız sizde bizdensiniz. O zaman hadi buyrun KSK’ya. KSK açılmış haliyle Kahvaltı Sevenler Kulübü, benim kurduğum bir kulüp. KSK’nın çıkış nedeni kahvaltının günün en önemli öğünü olmasının yanı sıra Pazar kahvaltılarına bir başka anlam yüklemek aslında. Tüm hafta boyunca işe, okula, derse yetişmek zorunda olan bizler (ve hatta cumartesi de çalışmakta olan ben) ayak üstü hızlı kahvaltılarla geçiştirmek zorunda kalırız bu günün en muhteşem öğününü.

İşte bu yüzdendir ki bendeki Pazar kahvaltılarının bir ayrı yeri vardır. Aceleye gelmez bu günün kahvaltısı. Özenle hazırlanır patatesli bazen de peynirli yumurta, dalından yeni kopmuşçasına mis kokan domatesler üzerine biraz zeytinyağı ve taze nane, mis gibi körpecik limonlu maydanozlar (en çok da saplarını severim bolca da yerim),çeşit çeşit peynirler (ki Diyarbakır’ın örgü peynirinin yeri başkadır bizim ailede), annemin yaptığı o enfes lezzetli reçeller…çilek, vişne, şeftali ve anneanneciğimin taaa uzaklardan gönderdiği miss ayva reçeli, yanında da bergamut aromalarıyla demlenmiş kokusu yataktan uyandıran sabahların sultanı siyah çay J anlatması yazması bile güzel işte bunların çoğu vardı Pazar günkü güzel kahvaltımızda hatta uykuyu çok seven ben erkenden kalkıp canım arkadaşımla kocama krep bile yaptım. Doya doya sindire sindire yaptık Pazar kahvaltımızı bitmesin isteyerek…..
Yine bizim evde (annemin evi oluyor henüz kendi kurallarımız tam oturmadı kocacımla) bir Pazar klasiğidir kahvaltıdan sonra türk kahvesi keyfi. Özellikle de babacığımın isteğidir çoğu zaman ama hepimiz içeriz genelde. Bol köpüklü ortadan tatlıya yakın şekerli en sevdiğim…
Evet diyet ne oldu hani bakalım diyenleri duyar gibiyim. Cumartesi günü tartıldım ve sonuca inanın ben bile inanamadım tartı 55.4 gösteriyordu. Sevgili kocacığıma gelince onu henüz tartamadık ancak emin adımlarla ilerlediğine ve 1 hafta boyunca diyetisyeninin sözünden hiç çıkmayarak müthiş performans sergilemesine ve gözle görülür incelmesine ben şahit olup bu Pazar kahvaltısını her ikimize de hediye ettim. Ne de iyi ettim ki çok güzel bir Pazar sabahı geçirdik hep birlikte..
Tüm bu yazıdan çıkacak sonuç özlemle sevgiyle aşkla beklenen anlar ve tatlar için diyetiniz mutlu olsun, mutlu olsun ki evren size istediğinizi versin. Biz istedik verdi gökten üç elma düştü biri bana biri kocacığıma diğeri Aydın’ıma.

Tüm KSK üyeleri; Mutlu diyetleriniz nice elmalarınız olsun gökten düşen…. Takipte kalın

2 yorum:

  1. Salim GÖKTAŞ6 Ağustos 2011 02:02

    Zeynepcim harikasın yazı muhteşem olmuş. Bir kahvaltı manyağı olarak şunu söylemeden geçemeyecem, keşke her sabah pazar kahvaltısı gibi olsa...
    Yazılarının devamını bekliyorum
    En kısa zamanda hep beraber güzeelll bir pazar kahvaltısı yapmak ümidi ile hoşçakal.

    Salim

    YanıtlaSil
  2. canım benim sen benim ilk yorum yazan takipçimsin yerin ayrı artık bende:))

    çokk güzel pazar kahvaltılarımız olacak ben inanıyorum ve hissediyorum bunu görüşeceğiz çoookk yakında......

    YanıtlaSil